Staatssecretaris Raymond Knops op bezoek bij Fontys Venlo

Staatssecretaris Raymond Knops op bezoek bij Fontys Venlo
Staatssecretaris Raymond Knops.

Op woensdag 10 maart bracht Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een online werkbezoek aan studenten van Fontys Venlo. Tijdens de bijeenkomst, die was georganiseerd door het lectoraat Cross-Border Business Development, stonden grenzen in de breedste zin van het woord centraal.

Aangezien studenten uit de hele wereld deelnamen aan het werkbezoek, werd men het al snel eens over de voertaal van het gesprek: Engels.

Openbaar vervoer in de grensregio

Onderwerp van gesprek was onder andere de Duitse grens, die op een steenworp afstand van Fontys Venlo ligt. Knops en de studenten spraken over het grensoverschrijdende openbare vervoer in de regio en hoe uitdagend het is om dit met veel verschillende partijen, die allemaal andere belangen hebben, te verbeteren. Ook het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden kwam ter sprake: hoe doorstaan de eilanden Aruba, Curaçao en Sint-Maarten de coronacrisis? Knops kon hier een interessant inkijkje bieden.

Hindernissen en grenzen in het leven

De studenten gingen daarnaast met Knops in gesprek over hindernissen en grenzen in het leven. Hierbij stond vooral het thema leiderschap centraal, zowel in de politiek als in het leger. Volgens Knops kan iedereen een goede leider zijn, zolang ze bereid zijn om uitdagingen aan te gaan, ervaringen op te doen en te leren van fouten uit het verleden.

X