Veel deelnemers voor grensoverschrijdende schermtoernooien

Veel deelnemers voor grensoverschrijdende schermtoernooien

Nederlanders en Duitsers die in de grensregio wonen, steken veelvuldig de grens over. Of het nu is voor boodschappen, een dagje winkelen, een bezoekje aan een voetbalwedstrijd, studie of zelfs werk: we zijn graag in ons buurland. Ook op het gebied van sport wordt er veel grensoverschrijdend samengewerkt. Recent organiseerden de schermverenigingen Schermclub Lancelot uit Arnhem, Schermvereniging De 3 Musketiers uit Nijmegen en de Fechtabteilung Merkur Kleve gezamenlijk drie schermtoernooien.

In Arnhem vond op 28 november 2021 het eerste toernooi plaats. Vervolgens was op 6 februari 2022 Nijmegen aan de beurt. De reeks toernooien werd op 3 april 2022 in Kleve afgesloten.

Groei en ontwikkeling stimuleren 

Er waren zo’n 120 deelnemers aanwezig. Ze konden meedoen in de leeftijdscategorieën U10, U12, U14 en volwassenen (vanaf 15 jaar). Tussen de partijen door was er veel ruimte voor sociale interactie, zodat de schermers uit beide landen elkaar goed konden leren kennen. Met de toernooien wilden de organisatoren daarnaast ook de groei en ontwikkeling van de (jeugd)deelnemers stimuleren. Daarom behandelden de verenigingen op de drie wedstrijddagen in de ochtend steeds een thema. Hoe ziet een warming-up voor een wedstrijd er bijvoorbeeld uit? En hoe begrijp je de scheidsrechter beter en ga je met respect met hem of haar om? Deze thema-ochtenden vonden tweetalig plaats.

Euregio Rijn-Waal 

De schermtoernooien werden ondersteund door de Euregio Rijn-Waal in het kader van het Europese programma INTERREG Deutschland-Nederland met middelen uit de mini-projecten.

X