Webinar: waarom wonen in de grensstreek voor ‘grensgeluk’ zorgt

Webinar: waarom wonen in de grensstreek voor ‘grensgeluk’ zorgt
Foto door Jonathan Petersson via Pexels

In de Nederlands-Duitse grensregio, van Zuid-Limburg tot Noord-Groningen, werken Nederlanders en Duitsers op tal van manieren met elkaar samen. Alhoewel de grens in de politiek en de media doorgaans als barrière beschouwd wordt, biedt het wonen in de grensstreek volgens prof. dr. Gert-Jan Hospers juist grote voordelen. Volgens hem is de schoonheid van de grens de schoonheid van het verschil en is er zelfs sprake van ‘grensgeluk’. Op 10 juni geeft hij er in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam een webinar over, genaamd ‘Van Grenzhoppers tot INTERREG: samenwerking langs de Nederlands-Duitse grens‘.

In het webinar zal Hospers aan de hand van verschillende voorbeelden toelichten waarom het wonen in de grensregio zo mooi is. Daarnaast zal hij ingaan op de kansen voor euregionale samenwerking – nu en in de toekomst.

Hospers is bijzonder hoogleraar bij de afdeling Geografie, Planologie en Milieu van de Radboud Universiteit Nijmegen en is directeur van de stichting Stad en Regio. Hij is veel actief in de grensstreek en schrijft regelmatig over Duitsland. Recent verscheen zijn reisgids ‘Ruhrgebied: een sterk staaltje Duitsland.’

Meer informatie en aanmelding

Het webinar vindt plaats op donderdag 10 juni van 16.00 tot 17.00 uur en is interessant voor docenten Duits, docenten aardrijkskunde en iedereen die geïnteresseerd is in de grensstreek. De voertaal is Nederlands en deelname is gratis. Na afloop van het webinar kunnen er vragen worden gesteld.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar Eline Hakvoort van het Duitsland Instituut: ehakvoort@uva.nl.

X