Wereldmarktleider in spuitgietmachines zet in op groei Duitse markt

Wereldmarktleider in spuitgietmachines zet in op groei Duitse markt
De heropende vestiging van Engel in Hannover

Engel heeft in het bijzijn van tweehonderd gasten zijn eigen vestiging in Hannover heropend, laat Vraag & Aanbod weten. Het bedrijf investeerde vijf miljoen euro in het vergroten en moderniseren van het pand. De Oostenrijkse wereldmarktleider op het gebied van spuitgietmachines zet in op een duidelijke groei op de Duitse markt.

Aan het gebouw is twaalf maanden gewerkt en het hele team van Engel Hannover heeft die tijd vertoefd in een belendend perceel. De nuttige vloeroppervlakte is verdubbeld tot 2400 vierkante meter. Christopher Vitz, directeur van Engel Deutschland GmbH, is tevreden met de nieuwe mogelijkheden: ‘Duitsland heeft zich in de laatste jaren extreem positief ontwikkeld.’

Basis voor verdere groei

Met tachtig medewerkers is Engel Hannover in grootte wereldwijd de tweede verkoop- en servicevestiging van Engel. “In Duitsland en internationaal opererende Duitse ondernemingen hebben een wezenlijk aandeel in onze totale omzet”, benadrukt Stefan Engleder, de CEO van Engel Gruppe. Tot de technische groeiaanjagers in Duitsland behoren onder meer de composiet-lichtgewichtbouw, de steeds verder toenemende procesintegratie en industrie 4.0. Deze trends dragen eraan bij dat de productieprocessen complexer worden, wat een steeds intensievere samenwerking behoeft tussen Engel en de kunststofverwerkers. “Wij zijn niet alleen een leverancier maar in toenemende mate ook een partner voor de procesoptimalisatie over de hele levenscyclus van de spuitgietmachines en de productiecellen”, vindt Vitz.  Hierom zijn het ‘Technikum’ en het trainingsaanbod vergroot.  In het Technikum zal Engel nu steeds de nieuwste machines, robots en technieken presenteren en ter beschikking stellen voor proeven van klanten. Er staan zelfs grote machines met een sluitkracht van 7.000 kN.  “Wij nodigen klanten uit, om hier innovatieve ontwikkelingen live mee te maken en zelf te proberen.”

TU Braunschweig

In de wereld van lichtgewichtbouw is Engel al een belangrijke ontwikkelingspartner voor grote autofabrikanten die hun fabrieken in de omgeving van Hannover hebben. Engel heeft bijvoorbeeld de Open Hybrid LabFactory op de Leichtbau-Campus van de TU van Braunschweig, die onder meer door Volkswagen werd geïnitieerd, uitgerust met een v-duo machine voor het onderzoek op het gebied van lichtgewichtbouw. De projectleider en de specialisten voor lichtgewichttechniek hebben hun werkplek bij Engel in Hannover en zijn daarmee ook beschikbaar voor klantenprojecten.

Engel heeft in Nederland in Houten een vestiging.

X