De Duitse startup Zencap, een online marktplaats voor kredieten, is in Duitsland uitgeroepen tot Fintech startup van 2015. Het bedrijf is sinds twee maanden in Nederland actief en beleeft ook hier een flitsende start, zo meldt ondernemerssite Sprout.

Zencap brengt kleine en middelgrote bedrijven en investeerders bij elkaar – zonder de hoge kosten en bureaucratische rompslomp die ze bij banken gewend zijn. In Duitsland bestaat het bedrijf precies 1 jaar. Tijdens de SZ Finance Day 2015 nam Zencap-ceo en mede-oprichter Matthias Knecht de award in ontvangst. “Kleine en middelgrote bedrijven komen naar ons, omdat ze zich niet serieus genomen voelen door banken”, aldus Knecht tijdens zijn dankwoord.

Ondernemers kunnen bij Zencap terecht voor bedrijfsleningen tussen de 10.000 en 250.000 euro, met een looptijd van 6 maanden tot 5 jaar. De voorwaarde is dat het bedrijf minstens twee jaar bestaat, een omzet heeft van minimaal 100.000 euro en bij voorkeur beschikt over minimaal 5 procent aan eigen vermogen. Inmiddels zijn al veertien projecten succesvol gefinancierd in Nederland. Jeroen Broekema, country manager Nederland, vertelt aan Sprout: “Het gaat heel hard. We hebben tientallen aanvragen lopen. De aanvragen zijn heel divers. We hebben een fietsverhuurbedrijf op Texel, een orthopediepraktijk die een nieuwe vestiging opent en we doen ook horecabedrijven.” Bedrijven krijgen doorgaans binnen 48 uur te horen of hun aanvraag is geaccepteerd of niet.

Lees verder bij Sprout

X