2022 recordjaar voor Duits-Nederlandse handel

2022 recordjaar voor Duits-Nederlandse handel

Het jaar 2022 is een recordjaar geweest voor de Duits-Nederlandse handel. Ten opzichte van 2021 groeide de handel tussen Nederland en Duitsland met 13 procent en bereikte daarmee op het niveau van voor de coronapandemie. In totaal bedroeg de handel tussen de beide landen in 2022 bijna 234 miljard euro. In 2021 bedroeg de handel nog 206 miljard euro. Dat bericht Destatis, het Duitse bureau voor statistiek.

Nederland staat daarmee op de derde plek van belangrijkste handelspartners voor Duitsland, na de Verenigde Staten en China. Een belangrijke oorzaak voor de groei is de inflatie waarmee zowel Nederland als Duitsland te kampen heeft.

Koplopers

Hoewel de handel in alle sectoren groeide, waren de sectoren energie, chemie en technologie koplopers. Op het gebied van chemie is de import en export tussen Nederland en Duitsland vrijwel gelijk. Deze groeide met 20 procent ten opzichte van 2021. Op het gebied van technologie exporteert Duitsland meer naar Nederland dan andersom; op energiegebied is dit juist omgekeerd.

X