Aanmelden Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2020 vanaf nu mogelijk

Aanmelden Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2020 vanaf nu mogelijk
Super-Surf: de winnaar van de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie in 2019. Foto (c) Bart Maat, Duits-Nederlandse Handelskamer

Welke innovaties verbinden Duitsland en Nederland dit jaar in het bijzonder? De Duits-Nederlandse Handelskamer is op zoek naar ondernemingen en projecten met grensoverschrijdend succes – ondanks of misschien zelfs vanwege de coronacrises. Sinds 2008 reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) elk jaar de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit. Bedrijven en projecten die in het buurland succesvol zijn, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de editie van 2020. Inschrijven kan t/m 20 september.

De winnaars van de afgelopen jaren waren producent van waterstof-brandstofcellen Super-Surf, online supermarkt Picnic en het softwarebedrijf SendCloud. Bedrijven die erin zijn geslaagd om met succes nieuwe producten, processen of diensten in het eigen land én in het buurland op de markt te brengen, zijn kanshebbers. Ook innovaties die zijn ontstaan uit Nederlands-Duitse samenwerking kunnen zich aanmelden.

Na de sluiting van de aanmeldingstermijn op 20 september 2020 buigt de DNHK-jury zich over de inzendingen, waarna de finalisten zullen worden geselecteerd. Ondernemers uit beide landen beslissen daarna, in oktober, via een online stemprocedure welk bedrijf de prijs mee naar huis mag nemen. Op 4 november zal de winnaar in Den Haag bekend worden gemaakt.

Meer informatie en aanmelding

Meer informatie is hier te vinden. Bedrijven die zich willen aanmelden, kunnen dat hier doen. Degenen die een ander bedrijf of project voor de prijs willen nomineren, kunnen een e-mail sturen naar k.brodherr@dnhk.org.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X