Aanmelding voor Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek geopend

Aanmelding voor Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek geopend
De Duits-Nederlandse Handelsdag in 2017, toen deze fysiek plaatsvond.

Vanwege de coronapandemie kan ook dit jaar de Duits-Nederlandse Handelsdag, traditiegetrouw in het Borussia-Park in Mönchengladbach, niet doorgaan. In plaats daarvan wordt van 22 tot en met 26 november 2021 net als vorig jaar de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek georganiseerd.

Tijdens deze Handelsweek krijgen verschillende bedrijven en partijen uit Nederland en Duitsland de mogelijkheid om met organisaties en ondernemingen uit het buurland in contact te komen. Zo kunnen de economische betrekkingen tussen beide landen aangehaald en uitgebreid worden, waardoor nieuwe grensoverschrijdende samenwerkingen kunnen ontstaan. In 2020 had de Handelsweek uiteindelijk meer dan 500 deelnemers en waren er over vier dagen verspreid 16 verschillende webinars.

De Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek wordt door de IHK Mittlerer Niederrhein georganiseerd, in samenwerking met de IHK Aachen, Niederrheinische IHK Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, de IHK Nord Westfalen, Standort Niederrhein GmbH, de Duits-Nederlandse Handelskamer, de provincie Limburg, vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Enterprise Europe Network en NRW.Global Business GmbH.

Programma

Er zullen ook dit jaar weer verschillende webinars gehouden worden, en ook de ruimte voor persoonlijke gesprekken blijft bestaan, hetzij online. Bedrijven kunnen meedoen aan een matchmaking, waar ze aan potentiële zakenpartners gekoppeld worden en zo gericht kunnen netwerken. Zo vonden er in 2020 maar liefst 170 matchingsgesprekken tussen verschillende bedrijven plaats. Door het succes van deze gesprekken in het verleden kunnen bedrijven zich binnenkort weer aanmelden voor deze matchinggesprekken.

Inschrijven

Geïnteresseerden, zowel bedrijven als individuen, kunnen zich hier alvast aanmelden voor de digitale Handelsweek. Zij zullen de komende maanden op de hoogte gehouden worden over het programma, de sprekers en het matchmakingprogramma.

X