Actiegroep Duits op zoek naar Docent Duits van het Jaar

Actiegroep Duits op zoek naar Docent Duits van het Jaar

De Actiegroep Duits is op zoek naar de Docent Duits van het Jaar 2022. De verkiezing wordt voor de vijfde keer georganiseerd.

De Actiegroep Duits bestaat uit de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen. Samen maken deze partners zich sterk voor de Duitse taal in Nederland. Doel van de verkiezing is om te laten zien hoe aantrekkelijk het vak Duits kan zijn. Daarnaast wil de Actiegroep inspirerende docenten Duits in het zonnetje zetten.

Docent Duits voordragen

Tot en met 15 januari 2022 kunnen collega-docenten, leerlingen, ouders en anderen hun favoriete docent Duits voordragen voor de prijs. Dit kunnen ze doen via dit formulier. Docenten mogen ook zichzelf opgeven.

Vervolgens selecteert de Actiegroep Duits een top-3. Hierbij krijgen ze ondersteuning van de Docent Duits van het Jaar 2021, Helmi Deelen. Tot en met begin maart 2022 kunnen alle geïnteresseerden hun stem uitbrengen op deze drie docenten, waarna op 11 maart 2022 tijdens het Nationaal Congres Duits in Noordwijkerhout bekend wordt gemaakt welke docent zich Docent Duits van het Jaar 2022 mag noemen. Deze docent ontvangt een nascholing van één week aan een Goethe-Institut in Duitsland.

Meer informatie over de verkiezing is hier te vinden.

Verkiezing 2021

In onderstaande video is de bekendmaking van de Docent Duits van het Jaar 2021 terug te kijken.

X