Industrievakbond IG Metall heeft met de werkgevers een akkoord bereikt over een kortere werkweek en loonsverhoging. Vanaf 2019 hebben werknemers in de metaal- en elektro-industrie de mogelijkheid om gedurende twee jaar 28 uur per week te werken. Ook gaat hun salaris per april 2018 met 4,3 procent omhoog. Aan het akkoord gingen omvangrijke stakingen vooraf met veel omzetverlies voor de werkgevers.

Gedurende drie dagen vonden er in 280 bedrijven 24-uurs stakingen plaats in de Duitse metaal- en elektro-industrie. Onder meer bij grote autofabrikanten als Daimler, BMW, Opel en Porsche lagen de fabrieken stil. Volgens schattingen bedraagt het omzetverlies door deze stakingen tussen de 770 en 900 miljoen euro. De stakingen hebben de onderhandelingen tussen vakbond en werkgevers op scherp gezet.

En met een scherp akkoord tot resultaat: vanaf 2019 hebben werknemers in de metaalindustrie gedurende twee jaar recht op een 28-urige werkweek. Handig voor bijvoorbeeld werknemers met jonge kinderen of mantelzorgers. Ter compensatie mogen de werkgevers meer werknemers aannemen met een fulltime contract. Daarnaast gaan de lonen langzaam omhoog, te beginnen met een verhoging van 4,3% vanaf april 2018. Gedurende een periode van 27 maanden zullen de lonen in totaal met 7% stijgen.

Lees meer bij de Neue Zürcher Zeitung.