Anne-Marie van Dijk wint Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016

Anne-Marie van Dijk wint Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016
Anne-Marie van Dijk (foto: Boels Zanders Advocaten)

Op 23 juni jl. is  in Deventer de Nederlands-Duitse Juristenprijs 2016 uitgereikt aan advocate Anne-Marie van Dijk van Boels Zanders Advocaten. Met een onderzoek naar de vraag of Duitse ondernemingen gebruik kunnen maken van de Engelse herstructureringsprocedure, de Scheme of Arrangement, werd Anne-Marie van Dijk de Nederlandse winnares.

Het winnen van de prestigieuze prijs leverde Anne-Marie een bedrag van € 2500,- op. De prijs wordt elke twee jaar uitgeloofd aan juristen uit Nederland en Duitsland die zich in hun scriptie of paper hebben beziggehouden met grensoverschrijdende vraagstukken. Het onderzoek kan betrekking hebben op een vergelijking van de rechtstelsels van Nederland en Duitsland, of op een Europeesrechtelijk onderwerp. Van Dijk onderzocht of Duitse ondernemingen gebruik kunnen maken van de Engelse herstructureringsprocedure, de Scheme of Arrangement. Ook zocht ze uit of deze herstructureringsprocedure in Duitsland op grond van het internationale privaatrecht kan worden erkend.

Goede betrekkingen tussen Duitsland en Nederland
De Overijsselse Commissaris van de Koning Ank Bijleveld overhandigde de scriptieprijs. Ze wees in haar toespraak op de goede betrekkingen met Duitsland. “De Euregio bestaat al 60 jaar. Toch werken ook wij aan constante verbeteringen. Veel van onze ambtenaren leren Duits, we wisselen kennis uit, kijken bij elkaar in de keuken”. De plaatsvervangend ambassadeur van Duitsland, Verena Gräfin von Roedern, roemde de goede handelsbetrekkingen tussen beide landen, die volgens haar ongekend zijn in de wereld. “Er is veel potentieel, en er is ook nog veel te verbeteren, zoals bijvoorbeeld een betere arbeidsmarkt over de grenzen heen”.

Trots
Anne-Marie van Dijk is erg trots op het behalen van de prijs. Anne-Marie: “In mijn dagelijkse werk bij de German Desk van Boels Zanders Advocaten ben ik permanent bezig als bruggenbouwer tussen Duitsland en Nederland. Met het winnen van deze prijs hoop ik op mijn manier nog meer betekenis te geven aan de samenwerking tussen de twee landen”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X