Arnhem meets Duisburg: werkbezoek over energie, innovatie, logistiek en start-ups

Arnhem meets Duisburg: werkbezoek over energie, innovatie, logistiek en start-ups
Haven van Duisburg

Op vrijdag 3 februari organiseren de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland (DNBC), de gemeente Arnhem en The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen een werkbezoek aan Duisburg. Het doel van dit werkbezoek is om samen met Duitse partners kennis en ervaringen over energie, innovaties, logistiek en start-ups uit te wisselen.

Aan het werkbezoek kunnen bedrijven, kennisinstellingen en overheden deelnemen.

Letter of Intent

In maart 2022 vond al een werkbezoek in Arnhem plaats. Nu is het de beurt aan Duisburg. Tijdens het triple helix-werkbezoek zullen de deelnemers worden ontvangen door de Duisburgse Oberbürgermeister Sören Link. Hij zal samen met de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch een Letter of Intent voor een intensievere samenwerking tussen Arnhem en Duisburg ondertekenen. Verder zullen de deelnemers gedurende de dag worden geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie, waterstof, innovatie, logistiek en start-ups.

Programma

De deelnemers worden ontvangen door Duisburg Business & Innovation.

9.30 uur                             Vertrek per bus naar Duisburg vanaf Station Elst (gratis P&R, naast NS station in Elst)

11.00 – 12.00 uur            Officiële ontvangst door de Oberbürgermeister van Duisburg, Sören Link
Ondertekening van de Letter of Intent door de Oberbürgermeister van Duisburg, Sören Link, en de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch
Duisburg Business & Innovation (duisburg-business.de)

12.00 – 13.30 uur            Bezoek aan DST Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsysteme e.V. (met lunch)
DST is een internationaal opererend onderzoeksinstituut met meer dan zestig jaar ervaring op het gebied van binnen- en kustvaart en transportsystemen.
Our History » DST – Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsysteme e.V. (dst-org.de)

13.30 – 15.30 uur            Bezoek aan Zentrum für BrennstoffzellenTechnik GmbH
Aan dit instituut zijn meer dan 100 wetenschappers verbonden die onderzoek doen en advies geven over programma’s en activiteiten die zich richten op waterstof, brandstofcellen en batterijen.
Zentrum für BrennstoffzellenTechnik GmbH (zbt.de)

15.30 – 17.00 uur            Bezoek aan Startport GmbH
Een innovatieplatform voor logistieke startups in de Duisburgse binnenhaven (met drink en bites voor vertrek).
Home – Innovation platform for logistics startups – Startport

17.00 – 18.30 uur            Busreis terug naar Station Elst en Station Arnhem Centraal

Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar werkbezoekduisburg@arnhem.nl. In deze e-mail dienen zij ook hun mobiele telefoonnummer, een noodnummer en eventuele dieetwensen aan te geven. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Cécile de Boer op 06 – 21 49 36 37.

De voertaal van het evenement is Engels. Voor dit werkbezoek is een reisverzekering afgesloten.

X