Berlijn is de beste stad voor millennials

Berlijn is de beste stad voor millennials

Berlijn is de beste stad ter wereld voor 20- tot 35-jarigen om in te wonen. Dit blijkt uit een studie van Nestpick, bemiddelaar van gemeubileerde appartementen en studentenkamers wereldwijd. Het bedrijf onderzocht 110 steden en keek onder meer naar aanbod van werk, huurprijzen voor woningen en vrijetijdsmogelijkheden voor millennials. Amsterdam staat in de ‘Millennial City Ranking 2018’ op de vierde plaats.

‘Is de stad open en tolerant?’, ‘Is het financieel haalbaar om hier een goed leven te hebben?’, ‘Is er genoeg werk?’ en ‘Valt er in de stad voldoende te beleven voor jonge mensen?’ Aan de hand van deze vragen stelde Nestpick voor de tweede keer de ‘Millennial City Ranking’ samen. Vorig jaar verscheen de lijst voor de eerste keer, toen stond Amsterdam op de eerste plaats en Berlijn op nummer twee. Dit jaar heeft Berlijn de eerste plaats overgenomen.

Puntensysteem

Per categorie, zoals startups, nachtleven of culinair aanbod, konden in totaal 10 punten worden behaald. In de categorie werk is het aantal punten bijvoorbeeld gebaseerd op de werkloosheidscijfers van de OECD, Eurostat en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij woonruimte is het aantal punten bepaald aan de hand van de gemiddelde huur voor een woning van 39 vierkante meter, aan de hand van de Nestpick-index voor gemeubileerde woningen. Ook werd gekeken naar factoren als internetsnelheid, gendergelijkheid en mogelijkheden voor startups.

Twee Duitse steden in de top tien

De Duitse hoofdstad komt dit jaar als beste stad voor de generatie Y uit de bus. Op de tweede plaats staat de Canadese stad Montreal, en de derde plaats wordt ingenomen door Londen. Er staat nog een Duitse stad in de top tien, namelijk Keulen op plaats 9. Hamburg valt net buiten de top tien op plaats 11. Volgens directeur Ömer Kücükdere van Nestpick kan iedereen tegenwoordig overal leven en werken. “Voor een florerende economie moeten we rekening houden met de behoeften van de jongere generatie. Wij geloven dat deze ranking inzicht geeft in steden die streven naar vernieuwing door jonge mensen.”

Lees meer bij de Berliner Zeitung.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X