Nog geen vier jaar geleden begon de Berlijnse start-up Hello Fresh aan zijn zegetocht. De online levensmiddelenshop, die wekelijks ingrediënten voor recepten aan de deur levert, wil volgens diverse bronnen al deze herfst de stap naar de beurs maken.

Momenteel verzendt het bedrijf al vier miljoen gerechten per jaar. Het concept werd door de oprichters Jessica Nilsson, Thomas Griesel en Dominik Richter in Berlijn ontwikkeld en in korte tijd internationaal uitgerold. Partnerships met ervaren venture kapitaalverstrekkers en investeringen van 150 miljoen euro waren de drijfveer achter de snelle groei van het bedrijf.

Momenteel levert het bedrijf verse levensmiddelen en recepten aan klanten in zeven landen, waaronder Nederland. Met behulp van het ‘soft subscription’ model kiezen abonnees zelf het aantal personen en maaltijden dat ze willen ontvangen. Men kan kiezen uit maaltijdboxen met of zonder vlees en een fruitbox. De producten worden binnen een dag gekoeld geleverd in speciale transportboxen.

Volgens insiders wil de grootste investeerder, Rocket Internet, het bedrijf al in oktober naar de beurs brengen, zo meldt Der Tagesspiegel.  Rocket Internet investeerde in februari nogmaals 100 miljoen euro in de start-up en heeft nu een meerderheidaandeel van 52 procent. Hello Fresh zou de Amerikaanse investeringsbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs opdracht hebben gegeven om de beursgang voor te bereiden.

Lees meer bij Der Tagesspiegel