Investeerders en startups profiteren van business angels over de grens

Investeerders en startups profiteren van business angels over de grens

Steeds vaker gaan startups de landsgrenzen over om een nieuwe markt aan te boren, om aansluiting te vinden bij specifieke kennis of om de financieringsmogelijkheden te vergroten.

Een lokale investeerder, ook wel business angel, kan veel toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf dat zich op een nieuwe markt wil begeven. Ook investeerders zien steeds vaker kansen over de grens, veelbelovende startups richten zich op specifieke sectoren of een ander investeringsklimaat. Bedrijven en business angels zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden die er voor hen liggen, soms vlak over de grens. Bovendien weten ze niet altijd hoe kan worden ingespeeld op mogelijke belemmeringen bij een investering over de grens.

Euregio Business Angels Forum

Om startups en business angels uit de Euregio Rijn-Waal hierin te ondersteunen, werken drie angel netwerken uit Nederland en Duitsland samen binnen het Euregio Business Angels Forum gericht op cross-border investing. Dit zijn Business Angels Argentur Ruhr (BAAR) uit Essen, Angel Funding Germany uit Arnhem en AngelEngine uit Düsseldorf.

Vanaf deze maand staan verschillende gezamenlijke activiteiten gepland waarbij ondernemers en business angels kennis kunnen maken met cross-border investing en hun internationale contacten op dit gebied kunnen uitbreiden. Bovendien zullen startups en business angels gericht met elkaar in contact worden gebracht tijdens investeerdersbijeenkomsten.

Op woensdagmiddag 6 juni staat de eerste bijeenkomst ´Business angel financiering over de grens´ in Kleve op het programma. Hierbij zijn zowel business angels als startups en groeibedrijven van harte welkom. Meer informatie is te vinden via: www.euregiobusinessangels.eu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X