Currywurst meets Frikandel: online event voor werkzoekenden in grensregio

Currywurst meets Frikandel: online event voor werkzoekenden in grensregio

Voor werkzoekenden in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland kan het de moeite waard zijn om op banenjacht te gaan naar de andere kant van de grens. EURES, het Europese coöperatieve netwerk voor arbeidsbemiddeling, organiseert op 5 september voor de derde keer het online event ‘Currywurst meets Frikandel’. Hier kunnen (potentiële) grensarbeiders een eerste kijkje op de arbeidsmarkt in het buurland nemen.

Op het programma staan onder andere culturele verschillen, werkdynamiek en sociale zekerheid. Ook hebben deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen of over werk in het buurland in het algemeen. Diverse werkgevers, afkomstig van beide kanten van de grens, zullen hun openstaande vacatures presenteren.

Programma

10.00 – 10.20 uur            Welkom en opening door Anouk Ellen Susan

10.20 – 10.30 uur            Introductie van het EURES-team Rijn-Waal

10.30 – 11.15 uur            De geschiedenis van de grensregio

11.15 – 12.00 uur            Nederland – bijzonderheden van werken in het buurland, de arbeidsmarkt en solliciteren door Anouk Ellen Susan, Carola Schroer en Michael Stock

12.00 – 12.30 uur            Presentatie Nederlandse werkgevers

12.30 – 13.00 uur            Pauze

13.00 – 13.30 uur            Cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland

13.30 – 14.15 uur            Duitsland – bijzonderheden van werken in het buurland, de arbeidsmarkt en solliciteren door Anouk Ellen Susan, Carola Schroer en Claudia Günther

14.15 – 14.45 uur            Presentatie Duitse werkgevers

14.45 – 15.00 uur            Afronding en vragenronde

Aanmelden en meer informatie

Werkgevers die zich willen aanmelden, dienen zich binnen vijftig kilometer van de Nederlands-Duitse grens te bevinden. Voor werkzoekenden is het van belang dat zij afkomstig zijn uit de Europese Unie, wanneer zij in Nederland of Duitsland willen werken. Voor sommige groepen, zoals studenten, kennismigranten en kunstenaars, gelden speciale regels. Meer informatie over deze bijzondere situaties is te vinden op ind.nl (voor werk in Nederland) en make-it-in-germany.com (voor werk in Duitsland). Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via de website van EURES.

X