Dille & Kamille opent eerste vestiging in Duitsland

Dille & Kamille opent eerste vestiging in Duitsland
(c) Dille & Kamille

De Nederlandse winkelketen Dille & Kamille heeft vandaag in Keulen zijn eerste winkel in Duitsland geopend. Het is de 39e vestiging van het familiebedrijf, dat in 1974 opgericht werd.

“Onze Duitse klanten kennen Dille & Kamille vaak van vakantie in Nederland. In sommige winkels zorgen zij zelfs voor de helft van de omzet,” aldus Algemeen Directeur Hans Geels. “Al jaren krijgen wij dan ook de vraag: wanneer komen jullie onze kant op? Uitbreiding naar Duitsland stond dus hoog op onze wensenlijst, het was alleen wachten op de juiste locatie. We denken die in Keulen, in de iconische Opern Passagen, te hebben gevonden. Een leuk extraatje is de nabijheid van de opera: klassieke muziek speelt al sinds de oprichting een belangrijke rol bij Dille & Kamille, je hoort het in al onze winkels.”

De opening stond oorspronkelijk voor november 2020 gepland, maar de corona-crisis gooide roet in het eten.

Bij succes meer winkels in Duitsland

Is het familiebedrijf in Nederland en België al sinds de jaren ’70 een vaste waarde, voor de meeste Duitsers is Dille & Kamille nog nieuw. Vanwaar de stap van Nederland en België naar een nieuwe, Duitse markt? “Wij willen zo veel mogelijk mensen inspireren,” zegt Geels. “Het ideaal van onze oprichter was nooit aan grenzen gebonden; zo zat Dille al vrij vroeg in België. Duitsland heeft langer moeten wachten, maar is nu ook aan de beurt. We hebben voor Keulen gekozen, omdat veel van onze klanten uit Noordrijn-Westfalen komen en Keulen is hier de grootste stad. Met meer dan 1 miljoen inwoners en veel studenten is het ideaal voor onze start in Duitsland. Mocht de winkel in Keulen succesvol zijn, dan volgen de komende jaren meer winkels in Duitsland, in eerste instantie vooral in Noordrijn-Westfalen.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X