Drie Nederlandse bedrijven genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie

Drie Nederlandse bedrijven genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie

Tijdens de Duitslanddag in Utrecht op 29 september jl. maakte organisator de DNHK de vier genomineerden voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2016 bekend. Dit jaar komen de drie Nederlandse bedrijven Cheesepop, OVG Real Estate en Cabooter Group, en het Duitse bedrijf Vossloh Kiepe in aanmerking voor de prijs.

Ieder jaar onderscheidt de DNHK met de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie een Nederlands of Duits bedrijf dat buitengewoon goed presteert in het grensoverschrijdende zakenleven. Het bedrijf moet bijzonder innovatief zijn, een sterke economische impuls geven in beide landen of een bepaalde regio, voorzien zijn van een sterke marketingcampagne, en als onderneming succesvol zijn. Uit de genomineerden mag het bedrijfsleven zelf een winnaar kiezen. Bedrijven kunnen stemmen via de site van de DNHK. De genomineerden voor dit jaar zijn:

* Cheesepop – Dit Nederlandse bedrijf uit de Meern brengt sinds 2015 succesvol een nieuw Nederlands product op de Duitse markt: gepofte kaas. De kaas wordt gesneden, gedroogd en vervolgens gepoft. Het product bestaat voor 100% uit kaas. Sinds begin dit jaar zijn de cheesepops verkrijgbaar bij Duitse groothandels en onder meer bij supermarktketen Metro. Lees hier ons interview met Gert-Jan Rutgers van Cheesepop.

* Vossloh Kiepe – Deze Duitse fabrikant van elektrische onderdelen voor o.a. railvoertuigen en trolleybussen maakt momenteel furore als lead partner van het project E-bus2020 in Arnhem. Samen met tien partijen uit Gelderland en Noordrijn-Westfalen wordt gewerkt aan het bijladen van de elektrische trolleybussen in Arnhem tijdens de rit. De bussen kunnen op deze manier ook stukken zonder bovenleiding rijden.

* OVG Real Estate – Dit Nederlandse vastgoedbedrijf, bekend van ‘s-werelds meest duurzame kantoorgebouwen ‘the Edge’ in Amsterdam en de Berlijnse ‘HumbolthafenEins’, bouwt momenteel aan nieuwe duurzame gebouwen in Berlijn: de ‘East Side Tower’, M_Eins en het Grand Central. Het bedrijf wil gezondere leef-, werk- en leeromgevingen bouwen door toepassing van slimme technologie.

* Cabooter Group – Deze logistieke dienstverlener uit Venlo bouwt in samenwerking met de gemeenten Venlo en Kaldenkirchen aan een nieuwe railterminal met acht sporen en vier kranen. De terminal zal aan tientallen mensen werk bieden en wordt ondersteund door de gemeente Kaldenkirchen, Kreis Nettetal en bondsland Noordrijn-Westfalen. De terminal in Kaldenkirchen zal in het najaar van 2016 operationeel zijn.

De prijsuitreiking van de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie vindt begin november plaats tijdens een feestelijk evenement. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt. Er is geen geldbedrag aan de prijs gekoppeld. Ook uw stem uitbrengen voor een van bovenstaande bedrijven? Ga dan naar de website van de DNHK.

X