Duits-Nederlandse online speeddatesessie: netwerken “lekker anders”

Duits-Nederlandse online speeddatesessie: netwerken “lekker anders”

Toen ruim twee en een half jaar geleden als gevolg van de coronapandemie fysiek netwerken vrijwel onmogelijk was geworden, besloten Anouk Ellen Susan, toen voorzitster van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln e.V., en Wouter Timmermans, voorzitter van de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, spontaan een regelmatig terugkerend online grensoverschrijdend netwerkinitiatief op te zetten. Zoals blijkt met succes, want op dinsdag 4 april 2023 vindt alweer de 18e editie plaats.

De deelnemers zijn werkzaam in de meest uiteenlopende branches: in de marketing en communicatie, bij de overheid, in de ICT, het onderwijs, het bedrijfsleven en vele andere sectoren. Eén ding hebben alle deelnemers met elkaar gemeen: een band met zowel Nederland als Duitsland. Zij verkopen bijvoorbeeld hun producten aan de andere kant van de grens, geven les in de buurtaal of onderhouden simpelweg contacten met bedrijven uit het buurland die binnen hetzelfde vakgebied actief zijn.

LEKKER anders NET(Z)WERKEN

Grenzeloze samenwerking staat of valt met een functionerend netwerk. Initiatieven zoals de online speeddatesessies dragen aan een dergelijke grenzeloze samenwerking bij, aldus Anouk Ellen Susan: “Ik verheug me er iedere keer weer op om nieuwe deelnemers te ontmoeten en de vaste kern beter te leren kennen. In het begin van de aankomende sessie geef ik ook in het kort enkele netwerk-tips, als sneak preview op mijn nieuwe boek LEKKER anders NET(Z)WERKEN – want dat is Duits-Nederlands speeddaten natuurlijk ook: lekker anders.”

Organisatoren

Inmiddels hebben vele organisatoren zich bij de online speeddatesessies aangesloten: de Deutsch-Niederländische Gesellschaft Köln, de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve e.V., de Deutsch-Niederländischer Businessclub IHK Aachen, het Deutsch-Niederländisches Geschäftsforum München, de Business Club Maas-Rhein, de Grenzhoppers en het Verband Deutscher Unternehmerinnen (VDU). AHA24x7.com is mediapartner van het initiatief.

Aanmelding en meer informatie

De eerstvolgende speeddatesessie staat gepland op dinsdag 4 april van 12:00 tot 13:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@anoukellensusan.de. In de aanloop naar de bijeenkomst zullen zij een Zoom-link ontvangen, waarmee ze kunnen deelnemen.

X