D-NL Prijs voor de Economie 2018: aanmelden kan tot 21 september

D-NL Prijs voor de Economie 2018: aanmelden kan tot 21 september
Foto: (c) DNHK

Over tweeënhalve maand is het zover: op 5 november 2018 wordt voor de 11e keer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uitgereikt. Tot 21 september kunnen innovatieve bedrijven uit Duitsland en Nederland zich aanmelden voor deze prestigieuze prijs. Vorig jaar was het Nederlandse softwarebedrijf SendCloud uit Eindhoven de gelukkige winnaar.

De prijs

Met inmiddels tien prijsuitreikingen, rond 400 aanmeldingen en circa 20.000 online stemmen reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) de grootste Nederlandse onderscheiding in haar soort uit. “Met de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie willen wij bedrijven belonen voor hun inzet in het buurland en het grensoverschrijdende succes in het bedrijfsleven,” aldus Günter Gülker, directeur van de DNHK.

Welke bedrijven kunnen meedoen?

Ondernemingen met een innovatief karakter of bijzondere nieuwe producten, projecten of ontwikkelingen maken kans op de prijs. Evenals bedrijven die goed zijn voor een krachtige economische impuls in beide landen of in specifieke regio’s of die een uniek succes hebben behaald. En dit alles uiteraard binnen een grensoverschrijdende context oftewel een bedrijfsconcept dat betrekking heeft op beide landen. Bedrijven kunnen zich nu inschrijven via www.dnhk.org/prijsvoordeeconomie.

Waarom aanmelden?

Alle finalisten en uiteraard met name de winnaar profiteren van media-aandacht zowel in Duitsland als in Nederland. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 5 november 2018 in Den Haag en wordt bijgewoond door circa 150 beslissers uit de politiek en het bedrijfsleven. Genomineerde en winnende bedrijven komen zo gemakkelijk in contact met een netwerk van nieuwe investeerders, partners en toekomstige medewerkers.

Hoe verloopt het selectieproces?

Tot 21 september kunnen bedrijven zich online aanmelden. Eind september selecteert de jury drie finalisten. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen via een online stemprocedure en wordt op 5 november in Den Haag bekendgemaakt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X