Duitse ambassadeur bezoekt Enschede

Duitse ambassadeur bezoekt Enschede
Foto (c) Gemeente Enschede.

Op 25 april reisde Cyrill Nunn, de Duitse ambassadeur in Nederland, van Den Haag naar Enschede om Nederlandse en Duitse jongeren te spreken en meer te leren over euregionaal onderwijs. Het bezoek was de start van een meerdaagse fietstocht langs de Nederlands-Duitse grens.

“Jongeren zijn de toekomst van onze grensregio’s”, aldus Nunn. “Ik was in Enschede om over de ervaringen en uitdagingen van jongeren uit Enschede en omgeving te horen. De gesprekken lieten zien hoe belangrijk de grensoverschrijdende uitwisseling is. Wij zetten ons in de toekomst nog sterker in voor grenzeloze samenwerking, door bijvoorbeeld Nederlandse en Duitse jongeren bij elkaar te brengen.”

Debatspel met jongeren uit de grensregio in het stadhuis

In gesprek met jongeren in de raadzaal. Foto (c) Gemeente Enschede.

De ambassadeur startte de middag met een groep Nederlandse en Duitse jongeren in de Enschedese raadzaal. Zij gingen met elkaar in debat over internationaal talent in de Euregio en speelden daarbij verschillende rollen. Op deze manier leerden de jongeren meer over de uitdagingen en samenwerking in het grensgebied. Na het spel gingen zij hierover in gesprek met de ambassadeur.

Euregionale onderwijsinitiatieven – projectmarkt bij Saxion

In gesprek met jongeren in de raadzaal. Foto (c) Gemeente Enschede.

Na het debatspel vertrok de ambassadeur naar Hogeschool Saxion om meer te leren over euregionale onderwijsinitiatieven in de regio. Op de Interreg-projectmarkt werden verschillende initiatieven op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt en gezondheidszorg gepresenteerd, waaronder de projecten ‘Euregionale Doorlopende Leerlijn’ en ‘Smart Solution Labs’. De ambassadeur kreeg een uitgebreid overzicht van de euregionale projecten die bijdragen aan de samenwerking tussen Nederland en Duitsland op onderwijsgebied.

“Geweldig dat de Duitse ambassadeur ons bezoekt, ook omdat Saxion slechts een paar kilometer van de grens ligt en dus ook Duitse studenten heeft”, vertelt Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur Saxion. “We werken samen met Duitse onderwijsinstellingen en het Duitse mkb, bijvoorbeeld bij ons uitwisselingsprogramma voor leraren in opleiding en tijdens onze internationale week, waarin Duitse leerlingen en Saxion studenten gezamenlijk aan projecten werken. Deze initiatieven bieden mooie kansen voor studenten en bedrijven. Daarnaast werken wij graag samen met het Duitse mkb, waardoor er ook mogelijkheden zijn voor praktijkgericht onderzoek.”

Avondgesprek bij Universiteit Twente

De dag werd afgesloten met een avondgesprek bij de Universiteit Twente, waar Nunn in gesprek ging met Nederlandse en Duitse studenten. Dit informele gesprek bood de gelegenheid om dieper in te gaan op thema’s zoals het studentenleven in de regio, hoe het is om te studeren in twee landen en de gevoelens van internationale studenten over de discussie over internationalisering bij hogescholen en universiteiten.

Het bezoek van ambassadeur Nunn aan Enschede benadrukt de nauwe samenwerking en het belang van euregionale onderwijsinitiatieven voor de toekomst van de grensregio.

Deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van het Interreg-programma Deutschland-Nederland.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X