Duitse dagen op de Hoge Veluwe

Duitse dagen op de Hoge Veluwe
Gabi Schoenemann / pixelio.de

Een streekmarkt met Duitse lekkernijen, Duitse muziek en theater en een natuurfoto-expositie over ‘Het Wilde Duitsland’: in het weekend van 25 en 26 juni staat nationaal park De Hoge Veluwe volledig in het teken van onze oosterburen.

Voor verse Duitse Kuchen, overheerlijke Curry Wurst, Pretzl’s en Berliner Bollen hoef je volgend weekend de grens niet meer over. Al deze producten zijn verkrijgbaar op de Duitse streekmarkt in Park Hoge Veluwe. Natuurlijk kunnen bezoekers zich hier ook te goed doen aan Duitse wijn en bier. Jong en oud worden vermaakt met live muziek en presentaties over diverse Duitse regio’s.

Ook de beroemde Duitse fotograaf Norbert Rosing komt naar de Hoge Veluwe. Hij werkt o.a. voor National Geographic en BBC Wildlife. Zijn spectaculaire natuurfoto’s van ‘Het Wilde Duitsland’ zijn te bewonderen tijdens een Belevingsroute (deze wandeltocht start bij het Bezoekerscentrum). Rosing vertelt in de Filmzaal over de Duitse natuur.

Bij Duitsland horen natuurlijk ook traditionele volksdansen. Op zondag gaan de voetjes van de vloer tijdens diverse volksdansuitvoeringen in klederdracht. Op de markt vertelt Frau Holle aan de allerkleinsten een mooi sprookje en de kleintjes kunnen worden geschminkt als hun favoriete sprookjesfiguur.

Op de Dag van het Paard, zondag 26 juni, staat het Duitse paard centraal, met spectaculaire paardenshows en een demonstratie met Duitse paardenrassen.

De Duitse dagen worden in nauwe samenwerking met het Duits Verkeersbureau georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van de Hoge Veluwe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X