Ook Duitsers hebben steeds meer behoefte aan snelle, kant-en-klare maaltijden. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Duitse ministerie voor Voeding en Landbouw. In Nederland is deze trend al veel langer aan de gang.

Eten moet vooral lekker en gezond zijn, maar ook snel op tafel staan: Duitsers staan steeds minder vaak achter het fornuis. De kant-en-klare pizza is in opkomst bij onze oosterburen.

Voor het onderzoek dat instituut Forsa in opdracht van het Duitse ministerie voor Voeding en Landbouw heeft uitgevoerd, zijn 1000 burgers van 14 jaar en ouder ondervraagd over hun eet- en inkoopgedrag. Meer dan de helft (55%) hecht waarde aan een eenvoudige en snelle maaltijd. Onder de 19 tot 29-jarigen is dit zelfs 72%. 41% van de ondervraagden gaf aan graag een diepvriespizza of kant-en-klare maaltijd te eten. In 2015 was dit nog 32%.

Duitsers staan steeds minder zelf in de keuken. Slechts 39% van de ondervraagden kookt dagelijks zelf een maaltijd. Bij het boodschappen doen wordt vooral gelet op smaak (97%), regionale herkomst (73%) en prijs (57%). Ook met dierenwelzijn wordt steeds vaker rekening gehouden. 47% van de ondervraagden let op het ‘Beter Leven’ keurmerk, in 2015 was dit nog 36%.

Lees meer (in het Duits) bij Wirtschafts Woche.

X