De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) wil toeristen dit jaar naar onze oosterburen lokken door de vele natuurlandschappen van Duitsland in het zonnetje te zetten. Duitsland heeft naast veel cultuur ook veel natuur in huis: 16 nationale parken, 15 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken. De campagne “Fascinerende natuurvakanties in Duitsland” belicht ook de minder bekende kanten van Duitsland, geeft concrete tips en presenteert achtergrondverhalen.

Uit gegevens van de DZT blijkt dat in 2014 er 2,6 miljoen Europeanen voor een “natuurreis” naar Duitsland kwamen. Daarmee behoort Duitsland, na Oostenrijk en Frankrijk, tot de populairste bestemmingen voor een natuurvakantie ter wereld. Meer dan een derde van het Duitse grondgebied bestaat uit beschermd natuurgebied. De nieuwe campagne heeft tot doel om Duitsland nog sterker te profileren als bestemming voor natuurreizen.

#EnjoyGermanNature

Via social media kunnen bloggers en andere social media gebruikers meedoen met de campagne door gebruik van de hashtag #EnjoyGermanNature. Op deze manier worden voortdurend teksten, foto’s en video’s met verhalen, ideeën en tips gedeeld. Alle content wordt bijeengebracht op de campagnesite via een speciale social wall.

Nederland populaire bestemming onder Duitsers

Nederlanders trekken voor een vakantie graag naar Duitsland, maar wij zijn ook een populair vakantieland voor onze oosterburen. En het aantal Duitse toeristen neemt nog steeds toe, zo bleek vorige week uit cijfers van NBTC Holland Marketing. Van de 14,9 miljoen internationale toeristen die vorig jaar ons land bezochten, bestond 4,2 miljoen uit Duitsers. Een stijging van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. Nederland profiteert vooral van een toename in het aantal korte vakanties: steeds meer Duitsers trekken voor enkele dagen naar Nederland.

Lees verder bij Verkeersbureaus.info en NBTC Holland Marketing.

X