Autogas moet aantrekkelijk geprijsd blijven voor automobilisten in Duitsland, zo valt te lezen bij TankPro. Daarom willen diverse partijen in het Duits parlement het lagere belastingtarief voor lpg behouden. De SPD en CDU/CSU zien de diverse gasvarianten als een goed middel om de verduurzaming van het Duitse wegennet te bevorderen.

Volgens de huidige Duitse wetgeving loopt het belastingvoordeel voor lpg in 2018 af, maar de SPD en CDU/CSU willen dat deze termijn wordt verlengd. Uiterlijk het eerste kwartaal van 2016 willen de partijen dat de regering met een wetsvoorstel komt.

De Duitse markt van alternatieve brandstoffen bestaat voor zeventig procent uit lpg-voertuigen. Hybride auto’s beslaan vijftien procent van de markt en voertuigen op aardgas twaalf procent. Slechts drie procent van de markt bestaat uit auto’s die volledig elektrisch rijden of op waterstof.

Nederland hanteert ook een belastingvoordeel op lpg, maar door diverse accijnsverhogingen en ongunstige maatregelen op het gebied van oldtimers en bijtellingspercentages is dit voordeel de afgelopen jaren wel geslonken.

Meer informatie bij Tankpro.

X