Duitsland wil miljoen laadpunten in 2030

Duitsland wil miljoen laadpunten in 2030

De populariteit van elektrische auto’s groeit – ook in Duitsland. Een uitgebreid laadnetwerk is daarbij noodzakelijk. Om dit mogelijk te maken, investeert de Duitse regering de aankomende jaren 6,3 miljard euro in nieuwe laadpunten. In 2030 moeten er zo’n 1 miljoen laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar zijn; het veertienvoudige van de huidige 70.000 laadpunten.

Vooral op het platteland en in kleinere gemeentes is het vaak lastig om een laadpaal voor de elektrische auto te vinden. Bij de uitbreiding van het laadnetwerk komt de focus dus vooral op deze gebieden te liggen. De uitbreiding van het laadnetwerk is niet alleen bedoeld om elektrisch rijden te stimuleren, maar is ook noodzakelijk om elektrisch rijden überhaupt mogelijk te maken. Op dit moment is er al sprake van een tekort aan laadpunten. Met de stijgende populariteit van elektrische auto’s zal dit alleen maar nijpender worden wanneer het netwerk niet wordt uitgebreid.

Duitsland als voorbeeld

Volker Wissing, de Duitse minister voor Verkeer en Digitale Infrastructuur, geeft aan dat Duitsland wereldwijd toonaangevend is op het gebied van auto’s. Daarom is het voor Duitsland extra belangrijk om op de toekomst voorbereid te zijn. “Ons doel: de uitbreiding van het laadnetwerk versnellen, het laadproces versimpelen en het zo makkelijker maken voor mensen om over te stappen”, aldus Wissing.

X