Voor Duitse werkgevers wordt het steeds lastiger om arbeidskrachten voor de thuis- en ouderenzorg te vinden. Hier is het tekort inmiddels zo nijpend, dat ze nu ook in de Achterhoek en Twente stagiaires werven. Zij krijgen een stageplaats ‘met perspectief op arbeidscontract’.
Tientallen leerlingen van het ROC Twente gaan komende lente onder meer stage lopen in verpleeghuizen in onder meer Bad Bentheim, Nordhorn en Rheine.

De stagiaires moeten overigens wel Duits spreken. De afspraken over stageplekken met de zorginstellingen en het Bundesagentur für Arbeit (Duitse UWV) kwamen in recordtempo tot stand. Janny Beuzel van het ROC van Twente zegt in de Tubantia: “ ‘’Ze zeggen wel eens dat je in Duitsland lang moet investeren in relatieopbouw, maar hiervan was in dit geval geen sprake. Integendeel. De deal was in een paar weken rond’’.

Het ROC van Twente gaat haar onderwijsprogramma´s aanpassen op de ontwikkelingen in Duitsland. Vanaf volgend jaar kunnen alle niveau 4 studenten waarschijnlijk al Duits als module kiezen.

Lees meer bij de Tubantia