Duitslanddag 2022 op de rails

Duitslanddag 2022 op de rails
De Duitslanddag vindt dit jaar plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Informatie opdoen bij de infostands, netwerken op de beursvloer of discussies volgen tijdens de panelgesprekken: na een succesvolle digitale editie in 2020 organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer op 11 oktober as. weer een Duitslanddag in fysieke vorm. Zo’n 800 Nederlandse ondernemers kunnen zich in de Rijtuigenloods in Amersfoort oriënteren op de Duitse markt en nieuwe contacten opdoen. Hoofdthema’s dit jaar zijn handel, duurzaamheid, health & life sciences en mobiliteit.

Deze thema’s komen terug in een allesomvattend programma met succesverhalen van Nederlandse ondernemers, zoals ElaadNL, Dexport, Health Valley, Fairtrade Original en Brenger Transport. Daarnaast zijn er verdiepende kennissessies met actuele thema’s als personeel, recycling en investeringsmogelijkheden in Duitsland. Daarnaast is er voor de ondernemers ruime gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Dag van de Duitse Taal

De Duitslanddag valt samen met de Dag van de Duitse taal, een initiatief van de Actiegroep Duits om het belang van Duits duidelijk te maken. Ook daar wordt in Amersfoort aandacht aan besteed. Via een livestream kunnen scholieren tijdens panelgesprekken vragen stellen aan ondernemers. Daarnaast kunnen ze zien hoe nauw Duitsland en Nederland economisch zijn verweven.

Locatie

Rijksmonument De Rijtuigenloods in Amersfoort vormt dit jaar het decor van de Duitslanddag. De beursvloer bevindt zich in een sfeervolle, industriële ambiance, tussen authentieke spoorbielzen en historische treinwagons met circa vijftig stands en inspiratiesessies waar ondernemers zich kunnen oriënteren op het buurland.

Aanmelden

De Duitslanddag gaat op 11 oktober van start om 10.30 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.

Ondernemers en geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Voor Nederlandse ondernemers die zich op de Duitse markt willen oriënteren, is deelname aan de Duitslanddag gratis.

Meer informatie is te vinden op duitslanddag.nl.

X