easyConnect: voor 3 euro van Aken naar Maastricht

easyConnect: voor 3 euro van Aken naar Maastricht

Onlangs is een pilotproject met grensoverschrijdende treintickets gestart. Voor 3 euro per rit kunnen reizigers gebruikmaken van trein RE18 tussen Maastricht en Aken. Het project genaamd easyConnect maakt het reizen tussen de beide landen aanzienlijk eenvoudiger. Reizigers zijn hierdoor namelijk niet langer genoodzaakt om meerdere apps en treintickets te gebruiken. Het ticket biedt ook toegang tot de buslijnen van de ASEAG in Aken.

Wie al een abonnement heeft, is nog voordeliger uit: abonnees kunnen voor slechts 1 euro per rit gebruikmaken van easyConnect. Om van easyConnect gebruik te kunnen maken, dienen reizigers zich te registreren via www.avv.de/easyconnect en de app te downloaden. Het project is een test van de Aachener Verkehrsverbund, ASEAG en Arriva.

Uitbreiding opties easyConnect

In het voorjaar van 2023 zal easyConnect verder worden uitgebouwd: het is dan de bedoeling dat grensoverschrijdende treinritten tussen Maastricht, Aken en Keulen mogelijk worden gemaakt. In- en uitchecken zou dan ook eenvoudig in de app geregeld moeten kunnen worden.

Het project wordt ondersteund door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

X