Een goede verbinding met Duitsland door middel van onderwijs

Een goede verbinding met Duitsland door middel van onderwijs

Op dinsdag 26 maart is het weer zover: dan vindt opnieuw de Dag van de Duitse Taal plaats. Op deze dag staat alles wat met Duits te maken heeft centraal. Ook de Gemeente Enschede en scholen in Enschede doen mee.

Zij zetten zich al jaren in voor een goede verbinding met Duitsland. Het basisonderwijs is hierin een belangrijke partner. Daar kunnen leerlingen op jonge leeftijd kennis maken met de Duitse taal en cultuur – want jong geleerd is oud gedaan. Voor wie Duits spreekt, behoort werken in Duitsland ook tot de mogelijkheden. Dat vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. De Dag van de Duitse taal wordt in Enschede daarom aangegrepen om de samenwerking met Duitsland te vieren en verder te versterken.

Workshops om elkaar taal en cultuur te leren kennen

Leerlingen van zowel Duitse als Nederlandse basisscholen en middelbare scholen ontmoeten elkaar op 26 maart in de Performance Factory in Enschede (Hoge Bothofstraat 31-49). Tijdens verschillende workshops leren ze elkaars taal en cultuur beter kennen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een workshop graffiti of dance volgen. Scholieren uit het voortgezet onderwijs doen dit in de ochtend; ’s middags zijn leerlingen uit het basisonderwijs aan de beurt.

Netwerkborrel voor leraren, decanen en schooldirecteuren

Na afloop van het programma voor scholieren vindt er van 16:00 tot 18:00 uur een netwerkborrel plaats. Hier zijn leraren, decanen en schooldirecteuren van harte welkom. Verschillende sprekers delen de ervaringen van afgelopen jaren en blikken vooruit op de toekomstige uitwisseling met Duitsland. Ook wordt er meer informatie gegeven over de beschikbare middelen om dit te bewerkstelligen, zoals nascholing en subsidies. Voor opgave of informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met s.e.lutjen@saxion.nl.

X