Eén OV-chipkaart, ook over de grenzen heen

Eén OV-chipkaart, ook over de grenzen heen

Vanaf 1 december start Arriva, samen met de Duitse vervoerscollega’s van o.a. de ASEAG, met een pilot waarmee de vervoersmaatschappij een nieuwe OV- kaart technologie gaat testen. Met deze technologie moet het een stuk makkelijker worden om grensoverschrijdend te reizen.

Reizen met een OV-chipkaart of een (e-)ticket is in Nederland geen probleem. Reis je echter de grens over, dan heb je ineens te maken met andere kaartjes en tarieven. Om hier verandering in te brengen, werkt Arriva samen met partners uit Luxemburg en Duitsland aan het project European Travellers Club (ETC). Het project maakt deel uit van het Europese onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Horizon 2020.

Met behulp van nieuwe technologie moet het een stuk gemakkelijker worden om grensoverschrijdend te reizen. Dan zijn er geen aparte kaartjes meer nodig voor Duitsland en Nederland, maar reis je met één OV-chipkaart. Arriva roept reizigers op om mee te doen aan de pilot om zo de technologie verder te ontwikkelen.

Reizigers die regelmatig gebruik maken van de grensoverschrijdende buslijnen 44 (Heerlen – Aachen, Arriva/ASEAG), 350 (Maastricht – Aachen, Arriva), en/of ASEAG-stadsbussen in Aachen kunnen meedoen met de ETC pilot vanaf 1 december 2017 t/m 31 maart 2018.

Deelnemers van de pilot reizen gedurende de proefperiode tegen een verlaagd tarief met de ETC OV-kaart. De gemaakte ritten worden direct getoond in een mobiele app en worden maandelijks achteraf betaald.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de pilot.

X