Einstein Telescope: project ET2SMEs organiseert workshop

Einstein Telescope: project ET2SMEs organiseert workshop
(c) Artist Impression Einstein Telescope, door Marco Kraan (Nikhef)

De Nederlands-Duitse-Belgische Euregio Maas-Rijn is één van de twee mogelijke locaties voor de vestiging van de Einstein Telescope. Dit moet het gevoeligste observatorium voor zwaartekrachtgolven worden en daarmee een nieuw venster op het heelal vormen. Het Interreg Euregio Maas-Rijn-project ET2SMEs, een project onder de vlag van de Einstein Telescope, organiseert op dinsdag 26 april een workshop. Centraal staan sensoren en precision mechanics in de Einstein Telescope en advanced control algoritmes voor de Einstein Telescope.

Programma

De workshop vindt plaats op de Corda Campus in Hasselt (Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt) en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

In het plenaire deel zullen diverse sprekers aan het woord komen: dr. ir. Maxime Corvilain (POM Limburg), Nick Van Remortel (UAntwerpen), Bart Van Duffel (KU Leuven), Prof. Conor Mow-Lowry (Vrije Universiteit Amsterdam & Virgo) en Christophe Collette (ULiège). Daarna volgen vanaf 15.00 uur breakoutsessies in kleine groepjes over de thema’s Sensors, Advanced Control Algorithms en Precision Mechanics. Om 17.00 uur is er tot slot gelegenheid tot netwerken.

Het volledige programma is hier te vinden.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de workshop.

Het project ET2SMEs wordt gefinancierd door o.a. het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Limburg, is partner van het project.

X