Enquête – Ervaringen van grensarbeiders met grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Enquête – Ervaringen van grensarbeiders met grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility​ (ITEM) van de Universiteit Maastricht werkt aan een studie om de leefsituatie van grensarbeiders in de Euregio Rijn-Waal en de Euregio Rijn-Maas-Noord beter te begrijpen. Daarbij focust de studie op hun eventuele behoeften aan ondersteuning met diensten. De resultaten van het project zullen de integratie van de euregionale arbeidsmarkt bevorderen door bestaande diensten beter te laten aansluiten op de behoeften van de grensarbeiders.

Bent u een grensarbeider die momenteel gebruikmaakt, of in het verleden gebruik heeft gemaakt van grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling (EURES, Agentur für Arbeit, UWV) in de Euregio Rijn-Waal of de Euregio Rijn-Maas-Noord? Dan stellen wij het zeer op prijs als u vóór 20 december 2018 kunt deelnemen aan onze online enquête. Het duurt ongeveer 10 minuten om het onderzoek te voltooien. Uw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en uw anonimiteit is te allen tijde gegarandeerd. Als u uw ervaringen liever in een persoonlijk gesprek beschrijft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bent u ondernemer in de Euregio Rijn-Waal of Euregio Rijn-Maas-Noord en heeft u grensarbeiders in dienst? Dan stellen wij het zeer op prijs als u deze oproep met uw medewerkers kunt delen. We zijn er ook in geïnteresseerd om meer te weten te komen over uw eigen standpunt en zouden blij zijn als u dit in een kort interview met ons zou kunnen delen.

Voor verdere vragen of om interviews te regelen kunt u contact opnemen met Julia Reinold (T: + 31 43 3884433; E: julia.reinold@maastrichtuniversity.nl).

Hartelijk dank voor uw steun!

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) is de spil van wetenschappelijk onderzoek, advisering, kennisuitwisseling en trainingsactiviteiten omtrent grensoverschrijdende samenwerking en mobiliteit.

ITEM is een initiatief van Universiteit Maastricht (UM), het Nederlands Expertise en Innovatiecentrum Maatschappelijke Effecten Demografische krimp (NEIMED), Zuyd Hogeschool, de Gemeente Maastricht, de Euregio Maas-Rijn (EMR) en de Provincie Limburg (NL).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X