Enschede en Münster organiseren grensoverschrijdende fietstocht

Enschede en Münster organiseren grensoverschrijdende fietstocht

Op 8 mei, tijdens de Week van Europa 2022, organiseren gemeente Enschede en Stadt Münster samen een grensoverschrijdende fietstocht tussen beide steden. De groep fietsers zal bestaan uit zowel Nederlanders als Duitsers. De route is in totaal 84 km lang. 

Andreas Bittner (ADFC Tourguide) begeleidt de groep fietsers; onderweg zijn er allerlei bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.

Met de bus naar Münster 

Nederlandse deelnemers verzamelen zich op 8 mei om 9.00 uur bij de opstapplek van de Flixbus op het Stationsplein van Enschede. Zij worden vervolgens kosteloos met een bus naar Münster gebracht, van waaruit een mooie route naar Enschede wordt gefietst. Alle fietsen zullen worden vervoerd in een aanhanger achter de bus.
Onderweg zullen er verschillende pauzes worden ingelast. De precieze route is hier te bekijken. De gemiddelde snelheid tijdens de fietstocht zal 16 km/u bedragen.

Ook inwoners van andere gemeenten dan Enschede mogen meedoen aan de fietstocht; iedereen is welkom. Deelname is kosteloos.

Fotoactie

Deelnemers aan de fietstocht worden uitgenodigd om tijdens de fietstocht foto’s te maken van plekken die een link hebben met Europa. Ook andere foto’s van bijzondere plekken op de route zijn welkom. De deelnemers mogen deze foto’s sturen naar m.koopman@enschede.nl, zodat ze kunnen worden meegenomen in het social media-fotoverslag onder de hashtag #europawoche2022.

Meer informatie en aanmelden 

Wie vragen heeft over de fietstocht kan contact opnemen met Manon Koopman (gemeente Enschede) via m.koopman@enschede.nl.

Aanmelden is mogelijk tot en met 26 april door een e-mail te sturen naar europawoche2022@stadt-muenster.de.

X