Enschede organiseert ‘Die Tolle Woche’

Enschede organiseert ‘Die Tolle Woche’

Van 23 t/m 29 september 2017 organiseert Enschede ‘Die Tolle Woche’. Nadat in 2016 een eerste Duitslandweek is georganiseerd, krijgt het in 2017 een vervolg onder de naam ‘Die Tolle Woche’. De laatste week van september staat helemaal in het teken van grensoverschrijdende samenwerking.

De directe ligging van Enschede aan de Duitse grens biedt veel kansen voor bewoners en bedrijven. Door grensoverschrijdend samen te werken kunnen er mooie dingen ontstaan. Niet voor niets heeft ‘Die Tolle Woche’ als pay-off ‘Das Schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’. Verschillende concrete initiatieven, projecten en acties op gebied van werken, leren en investeren zijn er al. Tijdens ‘Die Tolle Woche’ blikken we hier op terug, delen we onze kennis en kijken vooruit naar nieuwe projecten.

www.dietollewoche.eu

Diverse evenementen en bijeenkomsten worden gepresenteerd aan verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld voor het bedrijfsleven, professionals, bestuurlijk, het onderwijsveld, en natuurlijk voor bezoekers en inwoners van de stad Enschede.  Voor ‘Die Tolle Woche’ is een website gelanceerd. Op www.dietollewoche.eu staat alle informatie over de evenementen. In de loop van de weken wordt de informatie aangevuld en krijgen geïnteresseerden ook de kans om zich aan te melden voor de verschillende programmaonderdelen.

Duitslandagenda

Om optimaal gebruik te maken van elkaars mogelijkheden aan beide zijden van de grens heeft Enschede een Duitslandagenda opgesteld. Een agenda met  zeven thema’s: Leren, Werken, Ondernemen, Mobiliteit, Duurzaamheid, Veiligheid en Toerisme, Kunst en Cultuur. Op al deze thema’s zijn samen met de belangrijkste partners doelstellingen en activiteiten geformuleerd, die leiden tot grensoverschrijdend werken, leren, ondernemen, recreëren en leven. Die Tolle Woche is als jaarlijks terugkerend evenement opgenomen in deze agenda.

X