Euregio Rijn-Waal organiseert grensoverschrijdende fotowedstrijd

Euregio Rijn-Waal organiseert grensoverschrijdende fotowedstrijd

De Euregio Rijn-Waal is weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar ‚Samen sterker‘. De wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

Enthousiaste fotografen hebben nog twee weken om een mooie foto te maken, want de foto’s kunnen nog tot 1 oktober 2020 ingestuurd worden.

Samen sterk tijdens de coronacrisis 

Voor een succesvolle deelname is het belangrijk dat de foto’s betrekking hebben op het thema. Dit jaar vragen wij alle hobbyfotografen om te verbeelden waar zij aan denken bij de woorden ’samen sterker‘. De afgelopen maanden heeft de coronacrisis iedereen ervan doordrongen dat samenzijn niet zo vanzelfsprekend is als altijd gedacht werd, en ook dat het coronavirus alleen samen verslagen kan worden. Afspreken met familie of vrienden en naar het werk gaan was niet langer mogelijk. Een bezoekje aan het nabije buurland werd afgeraden. Samen is men er echter er wel in geslaagd om corona terug te dringen, saamhorigheid leidde tot bijzondere initiatieven en alternatieve vormen van contact. Door samen thuis te blijven kon de Nederlands-Duitse grens als één van de weinige Europese grenzen openblijven. Hebben u en uw gezin op oma’s verjaardag in de tuin of voor het raam voor haar gezongen? Hebt u boodschappen gedaan voor uw buren? Geniet u nu extra van een bezoekje over de grens? Laat zien hoe u de afgelopen maanden hebt beleefd, wat u bijzonder hebt gemist of wat nu weer kan. Kortom: laat zien hoe u de afgelopen maanden ’samen sterker‘ was en maak kans op een mooie prijs.

Prijzen

Het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal kiest dit jaar samen met inwoners van de Euregio Rijn-Waal de mooiste foto’s uit. De winnaars krijgen begin december bericht. De twee mooiste inzendingen uit Nederland en die uit Duitsland worden met een geldprijs van respectievelijk 200 en 100 euro beloond.

Voorwaarden

Iedere deelnemer kan maximaal drie foto’s inzenden. De foto’s kunnen digitaal worden ingestuurd via info@euregio.org of per post: de fotograaf dient de foto dan in een gesloten enveloppe onder vermelding van ‚Fotowedstrijd‘ te sturen naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ’s-Heerenberg (minimale formaat 13×18 cm). De foto’s moeten zijn voorzien van titel, plaats van opname, naam, telefoonnummer en e-mailadres van de fotograaf.

Voor alle ingeleverde foto’s verkrijgt de Euregio Rijn-Waal de gebruikersrechten onder naamsvermelding van de fotograaf. De ingeleverde foto’s worden eigendom van de Euregio Rijn-Waal. Over de uitslag van de fotowedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

X