Expert in the picture: cultureel trainer Ingeborg Lindhoud

Expert in the picture: cultureel trainer Ingeborg Lindhoud

Deze maand lanceerde AHA24x7.com de Expert Directory: een ‘smoelenboek’ waarin Nederlands-Duitse experts zich persoonlijk presenteren. Regelmatig zullen we op AHA24x7.com een aantal experts uit dit bestand aan het woord laten. Aan de hand van een kort en luchtig interview laten we zien welke relatie hij/zij met het buurland heeft. De aftrap wordt gegeven door Ingeborg Lindhoud uit Kleve. Ze heeft een eigen communicatiebureau symphony communication en is gespecialiseerd in interculturele communicatie tussen Nederlanders en Duitsers.

Wat is volgens jou de meest onderschatte bekende Nederlander en waarom?

Japke-d. Bouma. Neemt kantoortaal en bijbehorende managementhypes op een leuke manier op de hak – en houdt daarmee de samenleving een spiegel voor.

Welke Nederlandse regio is het mooist? En waarom?

Zeeland. Kust, minder regen en meer zon dan in de rest van Nederland. En bij veel wind fijn gezandstraald worden aan het strand. Wat wil je nog meer?

Waarom bevalt Duitsland jou zo goed?

De ruimte, de natuur en de vele verschillende landschappen. Of je nu wilt kanoën, wandelen of fietsen – je hoeft nooit ver te reizen voor een mooi gebied waar je je actief uit kunt leven.

Beschrijf in maximaal twee zinnen waarom de samenwerking tussen Nederland en Duitsland zo belangrijk is.

Nederland en Duitsland hebben elkaar op allerlei gebied nodig: mensen wonen en werken over de grens, maar lopen daarbij regelmatig tegen allerlei belemmeringen aan, en ook Europese of wereldwijde problemen houden niet bij de grens op. Nederlanders en Duitsers vullen elkaar perfect aan, hebben vaak te maken met verwante problematiek en kunnen prima van elkaar leren.

Stamppot of Semmelknödel?

Stamppot. Knoedels zijn lekker tijdens het wandelen in de bergen, maar thuis ga ik toch voor de stamppot.

X