Fietsen is booming in Duitsland

Fietsen is booming in Duitsland

Tijdens de coronacrisis viel bij veel bedrijven plotseling een groot deel van hun omzet weg. Eén van de sectoren die zich razendsnel wist te herstellen, was de fietsbranche. Dat was ook in Duitsland zo, blijkt uit een bevraging van het Duitse onderzoeksinstituut Ifo.

De fiets won tijdens de coronacrisis snel aan populariteit. Dat heeft twee redenen: vanwege het coronavirus vermijden veel Duitsers op dit moment het openbaar vervoer. In plaats daarvan nemen ze liever de fiets. Daarnaast heeft buiten sporten de afgelopen maanden aan populariteit gewonnen, omdat de fitnessstudio’s maandenlang hun deuren gesloten moesten houden.

Fietsen ‘boomt’ dus en dat merken ook de Duitse fietsenhandelaren en -producenten: uit de bevraging van het Ifo blijkt dat zij bijna allemaal tevreden zijn met hun huidige omzetten. Op de tevredenheidsbarometer behaalt deze sector nu 95 van de 100 punten. Dat is duidelijk meer dan bijvoorbeeld meubelwinkels (40,7) en computerzaken (33,3). Kledingswinkels en leder- en tassenzaken beoordelen hun situatie het slechtst: de barometer slaat daar negatief uit naar respectievelijk -60,9 en -85.

Verliezen uit coronamaanden weer weggewerkt

Sinds het einde van de lockdown in Duitsland zijn de omzetten van fietshandelaren en -producenten elke maand gestegen. Al in juli hadden de meeste fietsproducenten de verliezen uit de eerste maanden van de coronacrisis weer goedgemaakt.

Lees verder bij het Ifo.

X