Flynth organiseert webinar over het veiligstellen van vermogen

Flynth organiseert webinar over het veiligstellen van vermogen

De corona-lockdown herinnert het bedrijfsleven momenteel op pijnlijke wijze aan het feit dat economische voorspoed niet vanzelfsprekend is. Dat een ondernemer door een pennenstreek van de overheid zomaar in zwaar weer kan raken. “Dan beseffen we ons hoe belangrijk het is om ons vermogen veilig te stellen”, aldus Emile Zijlstra, Senior fiscalist bij Flynth adviseurs en accountants. Al helemaal als iemand als directeur- grootaandeelhouder aansprakelijk wordt gesteld. Daarom is het belangrijk zulke situaties te voorzien en vroegtijdig over maatregelen na te denken. Want: “Al ver voor dit stadium is bewustwording belangrijk”, aldus deskundige Zijlstra. “Het zuurverdiende geld is niet vanzelfsprekend veilig en je kunt er in de toekomst van afhankelijk zijn.” En dat geldt voor bedrijven zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde van de grens.

Aansprakelijkheid

Bewustwording begint met vragen te stellen: Is de directeur-grootaandeelhouder zich bewust van alle risico’s? Weet men of de bv daar goed op ingericht is? Is het vermogen eigenlijk wel veilig? En hoe kan ervoor worden gezorgd dat het vermogen veiliggesteld is, zowel zakelijk als privé? Het is weliswaar als directeur-grootaandeelhouder niet per definitie en te allen tijde mogelijk om aansprakelijkheid voor schulden van de onderneming volledig uit te sluiten. Wel is het mogelijk om aansprakelijkheid aanzienlijk te beperken.

Webinar

Hoe je dat aanpakt komt aan de orde tijdens een webinar op woensdag 27 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Op bovengenoemde en andere vragen geven drie deskundigen tijdens deze twee uur durende online sessie antwoord. In 5 stappen nemen Meerten Ubbens, advocaat en curator bij Trip notarissen en advocaten, alsmede Emile Zijlstra (senior fiscalist) en Lucia Koster (belastingadviseur) van Flynth adviseurs en accountants, belangstellenden mee in wat deze zelf kunnen realiseren, om zowel zakelijk als privé eigen vermogen veilig te stellen. Zeker in deze tijd. Leuk meegenomen is hierbij het feit dat de geboden afstand van anderhalve meter, die deelnemers normaliter bij zo’n seminar in acht zouden moeten nemen, in je eentje voor de webcam komt te vervallen.

UPDATE: Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden en is terug te kijken via https://www.flynth.nl/nieuws-achtergrond/nieuws/woensdag-webinar-dga-stel-uw-vermogen-veilig.

Flynth adviseurs en accountants

Met ruim 1500 medewerkers en zo’n 60 vestigingen is Flynth Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast beschikt Flynth over een Duitsland Desk, opgericht om het ondernemen in Duitsland nog gemakkelijker te maken. Flynth werkt onder meer samen met BKR International, diverse steuerberaters/wirtschaftprüfers en Rechtsanwälte en Steuerberaters en de DHNK.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X