Fontys Venlo lanceert nieuwe grensoverschrijdende minor

Fontys Venlo lanceert nieuwe grensoverschrijdende minor

In september 2022 zal Fontys International Business School in Venlo van start gaan met een nieuwe grensoverschrijdende minor. Hierin staan taal, cultuur en business centraal. Studenten die deze minor afronden, weet hoe business ‚cross border style‘ werkt.

Je weg weten in het zakenleven in Nederland en Duitsland kan een boost aan je carrière geven. Veel studenten hebben dan ook de wens om in het buurland stage te lopen of er een afstudeerproject te voltooien. Twijfels over het eigen taalniveau (“moet ik dan niet vloeiend Nederlands/Duits spreken?”), onzekerheid over de mores aan de andere kant van de grens en het ontbreken van een netwerk blijken echter regelmatig onoverkomelijke hordes te zijn. De student maakt daardoor een veilige keuze – en blijft in eigen land. Dit is een gemiste kans voor de regio, het bedrijfsleven en de student zelf.

Zakendoen over de grens 

Het lectoraat Cross-border Business Development gaf daarom de voorzet voor de nieuwe minor, waarin studenten de mogelijkheid krijgen om zichzelf te specialiseren. Gedurende één semester worden ze ondergedompeld in de taal van het buurland en leren deze in een zakelijke context te gebruiken. Ze werken aan een grensoverschrijdend project, doen onderzoek en volgen diverse (gast)colleges – en dat uitsluitend in het Nederlands en Duits. De nadruk ligt op het zakendoen over de grens en het verwerven van de skills en mindset om dit op de juiste manier te doen.

Na afronding van de minor is de student in staat om te switchen tussen de Nederlandse en Duitse zakencultuur, met de taalkennis en economische kennis die hierbij hoort.

Meer informatie

Wie graag meer informatie over de minor wil, kan contact opnemen met Martine Simonis, coördinator minor en lid van het Lectoraat CBBD (m.simonis@fontys.nl).

X