Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal gaat nieuwe ronde in

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal gaat nieuwe ronde in

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar ‘Samen sterker’ en alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal kunnen deelnemen.

Voor een succesvolle deelname is het belangrijk dat de foto´s betrekking hebben op het thema. Dit jaar wordt hobbyfotografen gevraagd om te verbeelden, waar zij aan denken bij de woorden ‘samen sterker’. De coronacrisis heeft ons er de afgelopen maanden allemaal van doordrongen, dat samenzijn niet zo vanzelfsprekend is als we altijd dachten, maar ook dat we alleen samen het coronavirus kunnen verslaan. Afspreken met familie of vrienden en naar het werk gaan was niet langer mogelijk. Een bezoekje aan het buurland werd afgeraden. Máár; samen zijn we er wel in geslaagd om corona terug te dringen, saamhorigheid leidde tot bijzondere initiatieven en alternatieve vormen van contact. Door samen thuis te blijven kon de Nederlands-Duitse grens als een van de weinige Europese grenzen open blijven.  Laat zien hoe u de afgelopen maanden heeft beleefd, wat u bijzonder heeft gemist of wat nu weer kan. Kortom; hobbyfotografen worden opgeroepen om te laten zien hoe zij de afgelopen maanden ‘samen sterker’ waren en maken kans op een mooie prijs.

Iedere deelnemer kan max. drie foto’s inzenden. Deze dienen digitaal óf afgedrukt (min. formaat 13 x 18 cm) te worden ingezonden en moeten voorzien zijn van titel, plaats van opname, naam, telefoonnummer en e-mailadres van de fotograaf.

Het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal kiest dit jaar samen met inwoners van de Euregio Rijn-Waal de mooiste foto’s uit. De winnaars krijgen begin december bericht. De twee mooiste inzendingen uit Nederland en die uit Duitsland worden met een geldprijs van resp. 200 en 100 euro beloond. Over de uitslag van de fotowedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

De foto´s kunnen tot 1 oktober 2020 digitaal naar info@euregio.org of in een gesloten enveloppe onder vermelding van ‘Fotowedstrijd’ gestuurd worden naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ´s-Heerenberg.

Hier is meer informatie over de fotowedstrijd te vinden

X