Gedeputeerde van den Akker opent Außenwirtschaftstag

Gedeputeerde van den Akker opent Außenwirtschaftstag

Zakendoen met Duitsland is nog lang niet voor elk Nederlands bedrijf vanzelfsprekend. Gefundeerde kennis over de buurmarkt ontbreekt vaak, net als een beeld van mogelijke struikelblokken en valkuilen.  Tijdens de Außenwirtschaftstag, georganiseerd door de Industrie- und Handelskammern Nordrhein-Westfalen op 20 september in Aken, probeert men hier verandering in te brengen.
Joost van den Akker, gedeputeerde van de Provincie Limburg, zal mede zorg dragen voor de opening van het evenement.

“Nederland is de belangrijkste handelspartner voor Noordrijn-Westfalen”, zegt Karin Sterk van de Industrie- und Handelskammer (IHK) op het platform Economische Zaken Zuid-Limburg. “Maar er zijn nogal wat verschillen. Zowel qua cultuur als wet- en regelgeving. Bovendien weten ondernemers uit beide landen vaak niet zo goed waar ze moeten beginnen als ze plannen hebben om de Nederlandse of Duitse markt op te gaan

Helpende hand

Op de Außenwirtschaftstag kunnen deze ondernemers terecht voor een helpende hand. Daarnaast kunnen ze hier nieuwe contacten aanknopen en ervaringen uitwisselen. De verschillen in wet- en regelgeving en de bureaucratie worden daarbij vaak als struikelblok genoemd. “Die regels kunnen we natuurlijk niet meteen veranderen op zo´n event. Maar door informatie en contacten te bieden, wordt het wel veel eenvoudiger om de eerste stappen te zetten.”
Het event vindt plaats in het Eurogress-congrescentrum in Aken. Er staan de hele dag door discussiepanels en lezingen over bijvoorbeeld de laatste trends en ontwikkelingen op het programma. Daarnaast is er een informatiemarkt voor ondernemers met meer dan 50 stands.  

Gedeputeerde verricht opening

Joost van den Akker, gedeputeerde van de Provincie Limburg, is aanwezig bij de opening van het event. Hij stimuleert Limburgse ondernemers om naar Aken te komen. “Limburg is de meest internationale provincie van Nederland. Dat biedt kansen, voor werkgelegenheid en voor ondernemers. Niet alleen omdat ons afzetgebied wordt vergroot. Maar ook door kennis te delen en innovaties gezamenlijk op te zetten. Om dat te doen, moeten we elkaar wel over de grens weten vinden. Steeds vaker gaat dat vanzelf, maar soms kunnen we een handje helpen. Zoals op dit grensoverschrijdende ondernemersevent van de IHK NRW in Aken.”

Ondernemers kunnen zich hier aanmelden voor de Außenwirtschaftstag

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X