Gemeente Emmerich am Rhein op bezoek bij Nederlandse buren

Gemeente Emmerich am Rhein op bezoek bij Nederlandse buren

Onlangs brachten Peter Hinze, burgemeester van Emmerich am Rhein, en leden van de Emmerichse gemeenteraad een bezoekje aan de Nederlandse buurgemeente Oude IJsselstreek.

Samen met burgemeester Otwin van Dijk en leden van de gemeenteraad van Oude IJsselstreek bezocht de Emmerichse delegatie het bedrijf 247TailorSteel in Varsseveld. Daarna stond de DRU Cultuurfabriek in Ulft op het programma.

Moderne fabriek en voormalige ijzergieterij

247TailorSteel levert op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. De moderne fabriek in Varsseveld is bijna volledig geautomatiseerd, maar heeft desondanks 300 medewerkers in dienst. De bezoekers waren onder de indruk van de moderne technieken, stille machines en schone werkomgeving.

De DRU Cultuurfabriek was vroeger een ijzergieterij. Sinds 2010 is in het monumentale gebouw een cultuur- en evenementencentrum gevestigd. De bezoekers uit Emmerich en Oude IJsselstreek kregen eerst een rondleiding over het terrein, waarna er tijd was voor netwerken en het uitwisselen van ervaringen.

“Belangrijk om over de grens heen te kijken”

Peter Hinze was dankbaar voor de uitnodiging van Van Dijk: “Ik ben onder de indruk van wat hier allemaal ontstaan is – en dat op slechts een paar kilometer afstand van Emmerich am Rhein. Dat laat zien hoe belangrijk het hier in de grensregio is om over de grens heen te kijken en met elkaar te blijven praten.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X