Grenscontroles tijdens UEFA Euro 2024 in Duitsland treffen alle reizigers

Grenscontroles tijdens UEFA Euro 2024 in Duitsland treffen alle reizigers

Stel je voor, je woont in Zevenaar, je rijdt iedere dag voor je werk naar Emmerich, je hebt helemaal niets met voetbal, maar je wordt een hele week voor begin van het Europees kampioenschap in Duitsland getrakteerd op een intensieve controle aan de grens. Sinds vrijdag voert de federale politie controles uit aan de Duitse grenzen vanwege het EK voetbal. Dit heeft volgens actuele berichten van de WDR ook voor het dagelijks verkeer tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen verstrekkende gevolgen.  

Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zullen er voor en tijdens het EK grenscontroles worden uitgevoerd aan alle Duitse grenzen, inclusief de grenzen tussen Nederland, België en Noordrijn-Westfalen, waar al sinds eind vorige eeuw geen regelmatige controles zijn uitgevoerd. De controles moeten ‘situatieafhankelijk en flexibel’ zijn. Er kunnen ook tijdelijke pylonen en hulpverleningsvoertuigen met agenten bij de grensovergang staan om willekeurige steekproeven van reizigers te nemen en ze te controleren.

Ook controles tijdens zomervakantie

De controles zijn mogelijk tot 19 juli; ze vinden dus nog plaats aan het begin van de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen. Reizigers uit het Schengengebied kunnen ook op luchthavens worden gecontroleerd, aldus het ministerie. Het maakt overigens niet uit of je een Duits of buitenlands kenteken hebt, aldus de federale politie. Als deze ter plaatse is, controleert ze alle voertuigen. De politie heeft een zoekschema aan de hand waarvan ze te werk gaat en vervolgens mensen controleert, aldus een woordvoerder in gesprek met de WDR.

Mogelijke bedreigingen

Het EK voetbal gaat op 14 juni van start. De grenscontroles zijn bedoeld om het EK veiliger te maken. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) zegt dat veiligheid ‘topprioriteit’ heeft tijdens het evenement. Met behulp van de controles moeten gewelddadige daders in een vroeg stadium worden herkend en tegengehouden, bijvoorbeeld in verband met mogelijke bedreigingen door terreur, hooligans of cyberaanvallen. Volgens de federale politie hebben grenscontroles het voordeel dat mensen die Duitsland niet in mogen, direct aan de grens kunnen worden tegengehouden.

Hinder door filevorming?

De federale politie stelt dat er ook vertragingen mogelijk zijn bij binnenkomst, bijvoorbeeld tijdens de spits en afhankelijk van de wedstrijd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken moeten reizigers en forenzen echter zo min mogelijk hinder ondervinden van de controles. Ze concentreren zich op controles die noodzakelijk zijn voor de veiligheid, aldus het ministerie.

Geldig reisdocument verplicht

Iedereen die wordt gecontroleerd moet zich identificeren met een geldig reisdocument en, indien van toepassing, een verblijfsvergunning. Alleen een rijbewijs is voor Nederlanders niet voldoende. Voor mensen met een Duits paspoort is een identiteitskaart voldoende. Als je de benodigde reisdocumenten niet bij je hebt, moet je bij de controle bewijzen dat je uit Duitsland komt of dat je toestemming hebt om het land binnen te komen, zegt een politiewoordvoerder. De agenten controleren dan andere beschikbare documenten, zoals het rijbewijs of de voertuigdocumenten, evenals de informatie die is verstrekt door de persoon die Duitsland wil binnenkomen. Indien nodig doet de politie ook navraag bij steden en instanties en in het opsporingsportaal van de politie. Boetes of een proces-verbaal voor overtredingen zijn ook mogelijk.

Kinderen

Overigens mag de politie geen Duitse burgers terugsturen. “Een Duitser heeft altijd het recht om het land binnen te komen zodra hij aannemelijk kan maken dat hij Duitser is”, aldus de politie. “Ook kinderen moeten geldige reisdocumenten hebben als ze naar Duitsland reizen.” Duitse burgers die op korte termijn op reis willen en geen geldig identiteitsbewijs of paspoort voor hun kind hebben, kunnen een tijdelijk identiteitsbewijs aanvragen. De federale politie kan in noodgevallen ook helpen, maar alleen als de ouders documenten bij zich hebben die bewijzen dat ze echt de ouders zijn, zoals een geboorteakte.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X