GrensInfoPunt Eems Dollard Regio organiseert digitaal spreekuur gezinsbijslagen

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio organiseert digitaal spreekuur gezinsbijslagen

Op woensdag 8 februari biedt het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) een digitaal themaspreekuur over gezinsbijslagen aan. Grenspendelaars kunnen hier terecht met vragen over bijvoorbeeld kinderbijslag, kindgebonden budget en ouderschapsverlof of over Kindergeld, Elternzeit en Elterngeld.

Tijdens het spreekuur kunnen vragen worden gesteld aan diverse deskundigen uit zowel Nederland als Duitsland, zoals de Familienkasse, de Elterngeldstelle, het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, team GrensInfoPunt Eems Dollard Regio en de bevoegde Nederlandse instanties op het gebied van gezinsbijslagen. Een digitaal adviesgesprek duurt circa 45 minuten en is mogelijk tussen 9.45 – 12.00 uur en 13.30 – 15.45 uur. Deelname is gratis; wel is een aanmelding vooraf noodzakelijk.

Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden dienen een e-mail met daarin hun telefoonnummer te sturen naar gip@edr.eu. De GrensInfoPunt-adviseurs zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen. Aanmelden kan tot en met 3 februari a.s.

Meer spreekuren over gezinsbijslagen

In 2023 organiseren de GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens nog een aantal digitale themaspreekuren over gezinsbijslagen. Deze worden op www.grenzinfo.eu in de categorie ‘News’ aangekondigd.

Gratis informatie en advies

Bij het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio kan iedereen terecht voor gratis informatie en advies over wonen, werken, studeren en ondernemen in het buurland. Grenspendelaars en andere belangstellenden kunnen de adviseurs van het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur telefonisch bereiken via +31 (0)597 521818.

Partners GrensInfoPunt Eems Dollard Regio

De dienstverlening van het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreise Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.

X