Grensoverschrijdend project From Waste 2 Profit lanceert subsidiecalls

Grensoverschrijdend project From Waste 2 Profit lanceert subsidiecalls

In het huidige economische systeem wordt heel veel afval geproduceerd – en de afvalberg wordt alleen maar groter. In het INTERREG-project From Waste 2 Profit worden Nederlandse, Duitse en Belgische mkb-bedrijven uit de Maas-Rijnregio aangemoedigd om meer in te zetten op afvalbeheer. Zo zetten zij een eerste stap richting duurzaamheid en circulariteit – en kunnen kosten worden bespaard. Het project beschikt over verschillende middelen om deze doelstelling te realiseren, waaronder subsidies. Tijdens een online evenement op 1 maart worden de subsidiecalls gelanceerd.

Deelnemers krijgen tijdens de bijeenkomst tevens meer uitleg over het aanvragen van de subsidies en het tijdspad. From Waste 2 Profit biedt twee subsidies aan: een subsidie van 50 procent voor een betaalbare scan van de afvalstromen, en een subsidie van 50 procent voor technologische oplossingen of managementsystemen die het afvalbeheer optimaliseren.

Programma

De digitale bijeenkomst begint om 15.00 uur en gaat van start met een introductie van het project From Waste 2 Profit. Hoe helpt dit project mkb-bedrijven bij het optimaliseren van hun afvalbeheer? Daarna zal Thomas Vandenhaute (projectleider Circulaire Economie bij Sirris, specialist in afvalvalorisatie en materialenbeheer) een keynote speech geven. Ook zullen er inspirerende cases aan bod komen. Daarna volgt informatie over het aanvragen van de subsidies. Tot slot wordt er vooruitgekeken naar het programma van From Waste 2 Profit in 2022. Er staan onder andere diverse bedrijfsbezoeken en de lancering van een matchmakingplatform op het programma. Het evenement is om 17.00 uur afgelopen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Limburg, Kamer van Koophandel Limburg, Effizienz Agentur NRW, ZENIT en LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Limburg.

X