Grensoverschrijdende fietstocht tussen Aalten en Bocholt

Grensoverschrijdende fietstocht tussen Aalten en Bocholt

Op zaterdag 7 mei wordt er voor zowel Nederlandse als Duitse inwoners van de grensregio een fietstocht van Bocholt naar Aalten georganiseerd. Burgers van beide zijden van de grens zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de 30 kilometer lange fietstocht.

De Nederlands-Duitse groep fietsers zal om 12.00 uur bij herberg ‘Vogelhaus’ in Bocholt (Zur Eisenhütte 4) vertrekken. Aan de grens tussen Suderwick (D) en Dinxperlo (NL) is een pauze met koffie en gebak gepland. Rond 16.00 uur is de fietstocht ten einde.

Vaker voor de fiets kiezen

Bocholt en Aalten willen dit jaar hun grensoverschrijdende vriendschap vieren en “samen fietsen voor een goed klimaat”, aldus de Bocholtse burgemeester Thomas Kerkhoff. Beide gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners gemakkelijk op de fiets de grens kunnen oversteken – zonder ook maar iets van deze grens te merken. “Met behulp van het grensoverschrijdende fietsknooppuntensysteem is het heel eenvoudig om mooie fietstochten in de Achterhoek en de omgeving van Bocholt en Borken te maken”, vertelt Hans te Lindert, wethouder van Onderwijs, Sport en Jeugdzaken van de gemeente Aalten, die op 7 mei burgemeester Anton Stapelkamp zal vervangen.

De fietstocht is onderdeel van de Duitse landelijke campagne ‘Stadtradeln’, waaraan ook Bocholt deelneemt. “Net als de Nederlanders willen wij dat inwoners van Bocholt vaker voor de fiets kiezen”, zegt Kerkhoff. “Stadtradeln is een geweldige manier om daarin stappen te zetten.”

Aanmelden

Wie wil deelnemen aan de fietstocht, kan zich aanmelden bij Petra Taubach (Stadt Bocholt) via petra.taubach@bocholt.de.

X