Op 13 september aanstaande staat de toekomst van de grensoverschrijdende gezondheidszorg centraal tijdens een symposium in Groningen. Experts uit het werkveld brengen de uitdagingen, mogelijkheden en concrete kansen in kaart die “gezondheidszorg over grenzen heen” biedt.  Het symposium wordt door de Eems Dollard Regio (EDR) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gezamenlijk georganiseerd.

Tijdens het aanstaande evenement genaamd “Nederland-Duitsland: Grensoverschrijdende Gezondheidszorg” buigen meerdere sprekers zich over de actuele kansen en mogelijkheden die uitwisseling van gezondheidszorg(diensten) over de grens te bieden heeft. Op het programma staan, onder andere, een interactief “World Café”, een rondleiding door het UMCG, meerdere presentaties van gezondheidsdeskundigen alsmede politici en voorlichting omtrent projectondersteuning vanuit de Eems Dollard Regio (EDR) in samenwerking met het INTERREG-programma “Deutschland-Nederland”.

Prof. dr. Ate van der Zee (Raad van Bestuur, UMCG) zal het symposium openen. Victor Verrijp (directeur beleidsontwikkeling en externe relaties, UMCG) en Matthias Groote (Landrat van de Landkreis Leer) introduceren het centrale thema en gaan kort in op de betekenis van gezondheidszorg in de noordelijke grensregio. Dit wordt gevolgd door een actueel overzicht van mogelijke en lopende projecten die in de praktijk worden uitgevoerd en omgezet door ziekenhuizen en andere instanties die met EU-middelen vanuit INTERREG/EDR worden ondersteund.

Van bijzonder belang daarbij is de huidige, maar steeds meer noodzakelijk wordende, grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederlandse en Duitse projectpartners zoals die ook te zien is in het onlangs gestarte project Common Care. Dat is één van de redenen waarom de EDR dit symposium organiseert. “Door dit soort evenementen te organiseren hopen wij meer experts op het gebied van gezondheidszorg te bereiken en te stimuleren om grensoverschrijdend samen te werken. Daarvoor zijn meerdere Europese ondersteuningsmogelijkheden waarmee wij mensen graag kennis laten maken”, aldus Florian Agterhuis (programma-management INTERREG/EDR).

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij dit evenement. Meer informatie over het programma en de aanmelding is te vinden op www.edr.eu.

X