Grensoverschrijdende marketing in de toeristische sector

Grensoverschrijdende marketing in de toeristische sector

Hoe proberen toeristische organisaties aan beide zijden van de grens toeristen te verleiden om de grens over te steken? De 3e euregionale masterclass op 20 februari van Fontys Crossing Borders en de Business Club Maas Rhein gaat in op de mogelijkheden van grensoverschrijdende marketing in de toeristische en recreatieve sector.

Het grensland van Niederrhein en Noord- en Midden-Limburg wordt gekenmerkt door veel groen en een open landschap. Op allerlei verschillende schaalniveaus bestaan er organisaties om het gebied op de kaart te zetten in het kader van toerisme en recreatie. Zeker in de toeristische en recreatieve hoek trekken veel mensen de grens over. Maar in hoeverre spelen toeristische organisaties eigenlijk in op deze grensoverschrijdende mobiliteit?

Zowel een Nederlandse, Duitse, als grensoverschrijdende natuur/toerisme-organisatie vertellen over hun aanpak voor ‘grensoverschrijdende marketing’. Daarnaast zullen enkele ‘International Marketing’ studenten van Fontys Venlo evalueren in hoeverre de ‘toerisme praktijk’ raakvlakken heeft met datgene wat ze in de schoolbanken leren. Is het vermarkten van de regio vergelijkbaar met het vermarkten van een product?

De Euregionale Masterclass vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur bij Fontys Venlo. Iedereen is welkom. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan hier.

X