Grensregio’s in Nedersaksen willen extra vaccins

Grensregio’s in Nedersaksen willen extra vaccins

Nadat vorige week verschillende aan Nederland grenzende ‘Kreise’ in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen om extra vaccins vroegen, doen nu ook Kreise uit de deelstaat Nedersaksen deze oproep.

De ‘Landräte’ Marc-André Burgdorf (Landkreis Emsland), Uwe Fietzek (Landkreis Grafschaft Bentheim) en Matthias Groote (Landkreis Leer) hebben geconstateerd dat de besmettingscijfers aan de Nederlandse kant van de grens hoger zijn dan in hun eigen drie Duitse Kreise, die allemaal aan de Nederlandse grens liggen. Ze hebben de deelstaatregering van Nedersaksen daarom afgelopen woensdag om meer vaccins gevraagd. Op die manier kan in de Kreise die aan de grens liggen een ‘bufferzone’ gecreëerd worden. “Het is daarom in het belang van de gehele deelstaat om in de grensregio’s sneller en meer te vaccineren”, aldus de drie Landräte. Ze beroepen zich hierbij op het ‘Bund-Länder-Beschluss’ van de Duitse regering van begin maart. Hieruit blijkt dat met voorrang in de grensregio’s gevaccineerd dient te worden, ook om mensen die verder van de grensregio’s af wonen, te beschermen.

Noordrijn-Westfalen krijgt extra vaccins

De oproep uit Noordrijn-Westfalen is al succesvol gebleken. Daar hebben Karl-Josef Laumann, minister van Gezondheid in Noordrijn-Westfalen, en dr. Stephan Holthoff-Pförtner, minister van Europese Zaken in Noordrijn-Westfalen, al laten weten dat de Noordrijn-Westfaalse grensregio’s extra vaccins zullen ontvangen.

X